9 Ekim 2012 Salı

Think different

"Think different" bu kalıp bazı çok önemli dil bilimcilerine göre yanlış "Think differently" olması gerekir diyorlar ama tıpkı bu reklamın anlattığı gibi kalıplar her zaman bozulabilir. Bu reklam kampanyası Apple'ın "1984" reklamı ile birlikte en önemli reklamıdır. Reklamı 1997 yılında yapan ajans TBWA/Chiat/Day. Tabii bu reklam ticari açıdan çok daha başarılı olmuştur bence, gerçekten çok ilham verici ve insanı harekete geçiren bir reklam, aşağıya reklamın metnini de ekliyorum. Reklamı seslendiren Richard Dreyfuss, görünenlerde sırayla;  Albert EinsteinBob DylanMartin Luther King, Jr.Richard BransonJohn Lennon (with Yoko Ono),Buckminster FullerThomas EdisonMuhammad AliTed TurnerMaria CallasMahatma GandhiAmelia EarhartAlfred HitchcockMartha GrahamJim Henson (with Kermit the Frog), Frank Lloyd Wright and Pablo Picasso

Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes.
The ones who see things differently. They’re not fond of rules. And they have no respect for the status quo. You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them.
About the only thing you can’t do is ignore them. Because they change things. They invent. They imagine. They heal. They explore. They create. They inspire. They push the human race forward.
Maybe they have to be crazy.
How else can you stare at an empty canvas and see a work of art? Or sit in silence and hear a song that’s never been written? Or gaze at a red planet and see a laboratory on wheels?
We make tools for these kinds of people.
While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Kısa versiyonunun Türkçe çevirisini eklemek istedim.

Deliler, bu sizin için.

Ötekiler

asiler

çıkıntılar

kalıplara uymayanlar

dünyayı başka türlü görenler

onlar kurallardan hoşlanmazlar ve statükoya saygıları yoktur

Onların ağzıyla konuşabilirsiniz

onlara karşı çıkabilirsiniz

övebilir ya da sövebilirsiniz

Ama onları görmezden gelemezsiniz

çünkü onlar bir şeyleri değiştirirler

İnsan ırkını ileriye taşırlar.

Bazıları onlara deli gözüyle baksa da

biz dehayı görüyoruz.

Çünkü dünyayı değiştirenler

onu değiştirebileceklerini düşünecek kadar deli olanlardır.


Farklı düşün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder